Indoor Üzleti Kupa 2017

Székesfehérvár, Főnix Grund – 2017. 02. 25

Nagyon erős mezőny várt a Dunaferr csapatára 2017. február 25-én szombaton, Székesfehérváron az Indoor Üzleti Kupa országos kispályás labdarúgó tornán. Az újvárosiak az „A” jelű 5 csapatos csoportban kezdték meg a szereplésüket és már a sportnap nyitó meccsén komoly izgalmakat tartogatott a Svéd-Svájci cég csapata, a Tetra Pak elleni derbi. Végül nagy csatában Somogyi Jenő két találatával megnyerte a Dunaferr a találkozót 2:1 arányban. A folytatásban az igen jó erőkből álló Sumitomo (Japán-Osztrák vegyesvállalat) gárdája következett. A magas színvonalú mérkőzésen egy gól esett mindkét oldalon (a dunaújvárosi találatot Dorogi Viktor szerezte), így döntetlenre végeztek a felek. Az Axiál Kft elleni mérkőzés feszült hangulatú, szikrázóan kemény küzdelem volt és itt sem tudta begyűjteni a 3 pontot egyik alakulat sem. Az eredmény ezúttal is 1:1, a dunaújvárosi gólt Hatvany Attila szerezte. A csoport utolsó meccsén mindenképpen győznie kellett a Dunaferrnek, hogy biztosan továbbjusson az egyenes kieséses szakaszba. Ennek megfelelően léptek pályára Horváth Csaba játékosai és a budapesti EY gárdáját Vincze Dezső duplájával, valamint Somogyi Jenő, Rabijász Dávid és Farkas Attila góljaival magabiztosan fektették kétvállra.

Az egyenes kieséses szakaszba csoport másodikként, veretlenül lépett tovább a csapat. Az elődöntőbe jutásért a Decathlon lendületes gárdája próbálta megakadályozni a mieinket és sajnos a 12. percben be is találtak Elter Zoltán kapujába, így kapaszkodni kellett az egyenlítésért. Négy perccel a mérkőzés vége előtt, aztán Somogyi Jenő vágta közelről a hálóba a labdát, így jöhettek a büntetők. Itt a mieink összpontosítottak jobban mert a sportszeráruház játékosai csak egy büntető értékesítettek, újvárosi részről viszont Somogyi Jenő, Hatvany Attila és Farkas Attila is belőtte a hetest, továbbjuttatva csapatunkat az elődöntőbe.

A legjobb négy között a nagy esélyes fővárosi BDO gárdája várt ránk, akik már több alkalommal nyerték meg ezt a tornát. A nézők szerint előrehozott döntőnek is beillett a találkozó, amit Vincze Dezső 4. percben lőtt remek gólja döntött el. (BDO-Dunaferr 0:1)

Az aranymérkőzésen a már hasonló tornákról jól ismert Ferro SC. (ThyssenKrupp Ferroglobus) volt az ellenfél, akik nagy küzdelemre késztették a Dunaferrt, de a győzelmet az újvárosiak szerezték meg, Hatvany Attila szemfüles és Petrás Gábor fejes góljával. (Dunaferr-Ferro SC 2:0)

Külön öröm volt, hogy a nagyszerűen védő Elter Zoltánt választották a torna legjobb kapusának.

Az Indoor Üzleti Kupa győztes csapata:

Elter Zoltán, Petrás Gábor, Hatvany Attila, Dorogi Viktor, Rabijász Dávid, Farkas Attila, Varga Csaba, Somogyi Jenő, Vincze Dezső. Csapatvezető: Horváth Csaba, Tóth Imre és Kalácska András. Gyúró: Bába Mihály.